Een nieuw aquarium

Het team van Zuiderlicht hielp met het inrichten van een nieuw aquarium ... en dat ging niet helemaal zoals gepland. Benieuwd?

Yvonne is een lieve, wat oudere dame, die al heel wat heeft meegemaakt in haar leven. We zijn al eens eerder bij haar geweest om te helpen met een klusje. Nu heeft ze ons gevraagd om te helpen met haar nieuwe aquarium. Ze had al een aquarium, maar die was een stuk kleiner en al behoorlijk oud. Ze is heel blij met het nieuwe aquarium inclusief onderkast, maar ja, hoe krijg je dat op de goede plaats in je eentje. We zijn blij dat we haar kunnen helpen.

We beginnen met het oude aquarium leegmaken en weghalen. Daarna kan het nieuwe aquarium op zijn plekje en gaan we deze vullen met zand en water. Alles gaat helemaal gesmeerd, tot de laatste emmer water die we erin willen gooien. Het hengsel breekt, de emmer valt op de grond en de onderkant spat eruit. Er ligt 10 liter water op de vloer! Zo snel mogelijk vegen en dweilen we alles op. Nou ja, de vloer heeft in ieder geval een goede schoonmaakbeurt gekregen. Nadat de laatste emmer toch in het aquarium is geleegd, kunnen we de pomp aansluiten en de vissen verhuizen. Alles is verder goed gegaan en er staat een prachtig aquarium! Yvonne is er erg blij mee!

Onderweg naar de auto komen we een meisje van de KinderBijbelClub tegen. Zodra ze me in het oog krijgt, rent ze op me af en geeft me een dikke knuffel. Onze dag is helemaal goed!

* Yvonne is een fictieve naam vanwege privacyredenen.